Nekonečný príbeh s názvom „Cesta mládeže“ napísal svoj ďalší diel. Primátor mesta Juraj Říha znovu pozval na rokovanie podnikateľov, ktorých firmy sídlia v tejto lokalite.

cesta-mladeze-malacky

Téma bola rovnaká ako na predchádzajúcich stretnutiach: hľadať možnosti, ako zmierniť dlhodobé napätie medzi podnikajúcimi subjektami a obyvateľmi Cesty mládeže. Zlé vzťahy spôsobuje prejazd ťažkých nákladných vozidiel počas nočných hodín cez obývanú zónu. Situáciu, resp. hluk zhoršuje aj zlý technický stav komunikácie. Cesta sa však ešte tento rok dočká opravy.

Primátor zástupcom firiem pripomenul, že ich už niekoľkokrát žiadal o maximálne obmedzenie nočných prejazdov a dodržiavanie predpísanej obmedzenej rýchlosti (30 km/h), avšak konštatoval, že jeho apel príliš nepomohol. Po pomerne dlhej diskusii podnikatelia navrhli, že znížia prejazdovú rýchlosť svojich vozidiel na 10 kilometrov za hodinu. Týkať sa bude nočných hodín (od 22. hod večer do 6. hod ráno) vozidiel nad 3,5 tony. Vedenie mesta tento návrh akceptovalo. „Vnímame to ako ústretový krok voči rezidentom“, konštatoval primátor. Návrh musí posúdiť a schváliť dopravný inžinier.

Cesta mládeže podstúpi ešte v tomto roku zásadnú rekonštrukciu. Úsek od Záhoráckej po Veľkomoravskú sa bude opravovať až na podložie, čo si vyžiada investíciu približne 400 tisíc eur z mestskej kasy. „Ide o obrovskú sumu, ktorá predstavuje takmer polovicu ročného rozpočtu mesta na investície“, pripomína Juraj Říha. Podľa jeho slov je to však nevyhnutné: „Napriek astronomickej sume do toho ideme, pretože nám záleží na dobrých vzťahoch podnikateľov a obyvateľov.“ Projekt rekonštrukcie prvej časti Cesty mládeže je momentálne v štádiu verejného obstarávania. Predpokladá sa, že v závere augusta mesto odovzdá stavenisko vysúťaženému dodávateľovi a rekonštrukcia potrvá približne 3 mesiace.

Ľubica Pilzová, hovorkyňa mesta Malacky


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota