Ministerstvo zdravotníctva má záujem zriadiť v Malackách štátne laboratórium pre klasické vyšetrenia vzoriek z ambulancií. Má ísť o reakciu na nedávne medializovaný spor medzi štátnou poisťovňou a súkromným laboratóriom. Informuje na svojom Facebooku primátor Juraj Říha.

Ilustračné foto Facebook Juraj Říha.

Ministerstvo si vybralo Malacky pre dobrú polohu a existenciu objektu v priemyselnom parku, ktorý donedávna spravovali Štátne hmotné rezervy.

“Som si vedomý, že v pamäti verejnosti môže byť tento objekt spojený s kauzou “vakcináreň”, ktorá sa pripravovala v utajenom režime. Preto som požiadal zástupcov ministerstva, aby svoj terajší záujem komunikovali od počiatku transparentne. Mesto bude stavebným úradom, takže budeme mať informácie z prvej ruky a dohliadať na naplnenie zámeru pani ministerky.” informoval primátor Malaciek.

Primátor nevidí problém v takomto štátnom laboratóriu, ktoré slúži na základnú diagnostiku vzoriek z ambulancií. “Totožné zariadenie som navštívil v Bratislave a sídli dokonca na jednom z poschodí kancelárskej budovy. Nemá osobitný režim, ide o zdravotné pracovisko ako každé iné.” dodáva Juraj Říha.

Štátne laboratórium môže byť príležitosť, aby sa ministerstvo zdravotníctva a mesto Malacky stali partnermi, ktorí sa môžu spoločne vrátiť k téme dofinancovania pohotovosti v našom meste či k téme budúceho využitia opustených pavilónov kasární na Juhu.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota