Trnavský samosprávny kraj zmodernizoval ďalšie úseky ciest a mostov, ktoré patria medzi 54 projektov naplánovaných na tento rok.

Zrekonštruovaná cesta v obci Čáry

Správa a údržba ciest TTSK obnovila deväť úsekov ciest II. a III. triedy v okresoch Senica a Skalica. Rekonštrukcie v hodnote viac ako 1,8 milióna eur sa týkali úsekov v obciach Čáry, Kúty a Sobotište, ako aj úsekov medzi Borským Mikulášom a Lakšárskou Novou Vsou, respektíve Lopašovom a Oreským. Zmodernizovaný bol aj most cez potok Vrbovčianka za obcou Sobotište.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Regionálne cesty na Záhorí sú frekventované a často po nich jazdia aj kamióny. Poškodené úseky postupne rekonštruujeme tak, aby boli bezpečnejšie a komfortnejšie. Tento rok sme zrealizovali deväť projektov a desiaty dokončujeme. Investícia do modernizácie viac ako deviatich kilometrov ciest sa vyšplhala na vyše 1,8 milióna eur,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Nová vozovka medzi Lakšárskou Novou Vsou a Borským Mikulášom

Do rekonštrukcie takmer dvojkilometrového úseku prieťahu cez obce Kúty investovala župa 450-tisíc eur. Na ceste II/500 sa rekonštruovali celkovo štyri úseky. Okrem dvoch v Čároch a jedného v Kútoch, prešiel rekonštrukciou aj prieťah cez obec Sobotište. Ako poznamenal župan Viskupič, „za 33 rokov bola táto komunikácia značne opotrebovaná. Prechádza ňou kamiónová doprava, ktorá sa v Kútoch napája na diaľnicu D2. Bol najvyšší čas tento úsek obnoviť. S rekonštrukciami na Záhorí samozrejme nekončíme, a ďalších deväť projektov máme pripravených na budúci rok.“

Zrekonštruovaný prieťah Kútmi

V návrhu rozpočtu župy, ktorý bude Zastupiteľstvo TTSK schvaľovať v stredu 8. decembra 2021, sa počíta aj s rekonštrukciou trojkilometrového úseku cesty II. triedy zo Šaštína do Petrovej Vsi. Ďalej ide napríklad o modernizáciu cesty III. triedy zo Smrdákov do Oreského, respektíve troch mostov cez potok Chvojnica pri Holíči, Dubovciach a Popudinských Močidľanoch.

Zoznam desiatich projektov v okresoch Senica a Skalica, ktoré SÚC TTSK zrealizovala v roku 2021:

  1. Rekonštrukcia cesty II/500 Kúty – Čáry 1.
  2. Rekonštrukcia cesty II/500, Prieťah obcou Čáry – 1.
  3. Rekonštrukcia cesty II/500, Prieťah obcou Čáry – 2.
  4. Rekonštrukcia cesty II/500, Sobotište – prieťah
  5. Rekonštrukcia cesty II/500, Kúty – prieťah
  6. Rekonštrukcia cesty II/590, Lakšárska Nová Ves – Borský Mikuláš
  7. Rekonštrukcia cesty III/1149, Prietrž – prieťah
  8. Rekonštrukcia cesty III/1134, Gbely – prieťah
  9. Rekonštrukcia cesty III/1126, Lopašov – Oreské (prebieha rekonštrukcia)
  10. Rekonštrukcia mosta M5237, most cez potok Vrbovčianka za obcou Sobotište

.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota