Druhý rok ovplyvňujú tradičné adventné podujatia a privítanie nového roka v mestách a obciach výrazné obmedzenia, ktoré si vyžiadala pandemická situácia. Tie sa nevyhli ani mestu Skalica. Informovala o tom vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.

Ilustračné foto.

“Súčasná situácia nám neumožňuje usporiadať priamo koncerty pre divákov. Preto sa mesto rozhodlo zorganizovať vianočný online koncert Roba Opatovského, ktorý sa uskutočnil v sobotu 18. decembra. Atmosféru Vianoc si miestni obyvatelia a návštevníci mesta môžu vychutnať prostredníctvom výzdoby. Novinkou je nový adventný veniec,“ uviedla Medňanská.

Z dôvodu epidemiologických opatrení nie je možné organizovať ani vianočné trhy. “Z rovnakých dôvodov bol zrušený aj ohňostroj, ale v súčasnosti už pripravujeme podklady pre Skalické dni a tam by sa mohla uskutočniť laserová šou. Väčšinu podujatí smerujeme na jar, leto a jeseň budúceho roka,” doplnila Medňanská.

Mesto malo naplánované aj ďalšie podujatia. “V pláne boli okrem adventných koncertov aj swingové koncerty, podujatia ako Adventná radnica, Mikuláš deťom, ale aktuálna situácia bola proti,” informovala zamestnankyňa mesta Skalica.


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

3D filamenty 2023