V Zariadení sociálnych služieb Senica, ktorého zriaďovateľom je mesto, začali s realizáciou prístavby nového výťahu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

“Táto stavba si vyžiadala investíciu z rozpočtu mesta vo výške viac ako 255.000 eur. Prístavba lôžkovo-evakuačného výťahu pozostáva z jedného nadzemného podlažia a štvorpodlažnej prístavby veže výťahu. Nosnosť výťahu bude 1600 kilogramov a bude slúžiť na prepravu ľudí v rámci zariadenia sociálnych služieb. Rozmerovo bude výťah uspôsobený na prepravu ľudí aj na posteliach. Nový výťah tak doplní jediný starší a často sa kaziaci výťah v budove zariadenia,” uviedla Moravcová.

Pred samotnou výstavbou veže výťahu bolo potrebné vyriešiť preložku kanalizácie, prípravu elektroinštalácie, vzduchotechniky a protipožiarnej bezpečnosti. “Mestu sa podarilo nájsť zhotoviteľa stavby až na druhý pokus, keďže ceny materiálov v súčasnej dobe poznamenanej pandémiou rastú závratným tempom. Pôvodne vysúťažená firma z jari tohto roku nakoniec nepodpísala zmluvu. Víťazom druhého kola verejného obstarávania sa stala a stavbu realizuje bratislavská spoločnosť R+S Service,” doplnila hovorkyňa mesta.

Pre radnicu ide o jednu z ďalších investícií do mestského zariadenia sociálnych služieb. Koncom roka 2019 v ňom boli zrekonštruované všetky kúpeľne, ktoré boli zrealizované bezbariérovo. “V súčasnosti mesto pripravuje projektovú dokumentáciu na zateplenie zvyšných troch strán budovy a rekonštrukciu strechy, ktorá by sa mohla zrealizovať v priebehu roku 2022,” informovala Moravcová.


.