V roku 2023 sa v zázemí herne Bowling Bar Malacky konali dve biliardové ligy: Turnajová a Duelová. Obe mali po 15 účastníkov.

foto malacky.sk

Turnajová liga mala formu 13 nedeľných turnajov v disciplínach 8-ball, 9-ball a 10-ball. Zvíťazil obhajca prvenstva Adam Janík pred Richardom Jurkáčkom a Andrejom Tedlom.

Duelová liga bola rozdelená na jarnú a jesennú časť a pozostávala z dvoch vzájomných zápasov jednotlivých hráčov v disciplínach 8-ball a 9-ball. Z víťazstva sa opäť tešil Adam Janík, avšak s malým bodovým odstupom pred Richardom Jurkáčkom, pričom o víťazovi rozhodol až ich posledný vzájomný zápas. Na 3. mieste skončil Vladimír Zaiček.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Vyhodnotenie líg sa konalo na Silvestrovskom open turnaji za účasti 26 hráčov. Okrem domácich prišli aj hráči z Topoľčian, Piešťan, Hlohovca, Nitry či Bratislavy vrátane viacerých extraligových hráčov. Turnaj sa hral najskôr formou štyroch skupín po 6 – 7 hráčov, pričom do finálového pavúka s dvojitým K.O. sa prebojovali len 4 najlepší z každej skupiny. Víťazom tohto kvalitne obsadeného turnaja sa stal opäť Adam Janík, ktorý si poradil vo finále so svojím extraligovým tímovým spoluhráčom Vladimírom Tarinom z Hlohovca. Delené 3. miesto obsadili Richard Husák z Piešťan a Patrick O’Rourke z Bratislavy.

foto malacky.sk

Nový ročník biliardových líg sa začína koncom januára, takže práve teraz je ideálny čas na prihlásenie. Malacká biliardová liga je určená pre hráčov všetkých úrovní a jej cieľom je najmä zvyšovanie hráčskej biliardovej úrovne v úzkom a priateľskom kolektíve.

Zdroj: malacky.sk


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

3D filamenty 2023