Jubilejný ročník divadelného festivalu v Malackách bude výnimočný nielen svojím okrúhlym číslom, ale tiež programom, ktorý prinesie zábavu pre všetky generácie – od batoliat až po seniorov. Vybrali sme pre vás z programu malú inšpiráciu.

 

 


Pre najmenších divákov

Streda 27. 9., 09.00 h a 11.00 h (Spoločenský dom), vstupné: 3 €
Predstavenie pre batoľatá
FEDER TEÁTRO: LILI

Príbeh o objavovaní a sile priateľstva. Počas predstavenia deti spoločne s malou Lili objavia svet, skutočne okúsia štyri ročné obdobia a spoznajú silu priateľstva. Interaktívne obrazové predstavenie ponúka podnety na motorický i emočný rozvoj batoľaťa. Vzhľadom na špecifickú divácku skupinu je dĺžka predstavenia 20 min. Nasleduje však voľná hra s rekvizitami, ktorá trvá podľa záujmu detí.
Piatok 29. 9., 16.00 h (Spoločenský dom), vstup voľný
ŠTÚDIO MLADÝCH DNH: MINI, ale MAXI

Tri rozprávkové príbehy pre deti aj dospelých, tri premiéry, malé milé, ale s maximálnym nasadením. Réžia: Beina Reifová

16.00 h Vernisáž výstavy dvornej  fotografky Štúdia mladých DNH – Misel Havrilla

16.15 h Pikniktanček – posledné letné tanečné vystúpenie hercov zo ŠM DNH

16.20 h Opletanček – rozprávka o pahltnom Opletančekovi

16.45 h O rybárovi a zlatej rybke – rozprávka o lakomosti a lenivosti

17.15 Kapitán Budzogáň – rozprávka o vydaji a motaniciach s ním súvisiacich

 

Nedeľa 1.10., 17.00 h (Kultúrní domeček), vstupné: 4 €
otvorenie súťaže o NAJ SUPER DIVÁKA divadelnej sezóny 2017/2018
DIVADLO ANIMA CANDIDA PRAHA: POHÁDKOVÉ NEPOHÁDKY JOSEFA ČAPKA
Čapkove rozprávanie je podtrhnuté množstvom vizuálnych nápadov, realizovaných rôznymi druhmi bábok, ktoré sú vytvorené v duchu ilustrácií J. Čapka. V predstavení sa spoznajú deti, ktoré sa nerady umývajú, sú lenivé, boja sa zubára, nechcú raňajkovať a podobne. Ale dozvedia sa tiež, ako by to s nimi mohlo dopadnúť. Autor však nevychováva vztýčeným ukazovákom, ale s humorom a láskavým pohladením.
 

Pre diskusných nadšencov

Sobota 30. 9., 16.00 h (Spoločenský dom), vstup voľný

CHILL OUT BY ŠTÚDIO MLADÝCH DNH s Patrikom Hermanom
Pozvanie prijal investigatívny novinár, televízny moderátor, vysokoškolský pedagóg a viacnásobný držiteľ ceny OTO – Patrik Herman a diskutovať sa bude o kontroverznom mediálnom svete publicistiky, reality show, seriálovej kvality i celebritách, ale aj všeličom inom. Moderuje: Denis Farkaš a Mirka Siváková

 

 

Pre fanúšikov bláznivého humoru

Streda 27. 9., 19.00 h (Kultúrní domeček), vstupné: 5 €
Slávnostné otvorenie festivalu
DIVADLO NA HAMBÁLKU MALACKY: TRI LETUŠKY V PARÍŽI
Bernard je úspešný parížsky architekt, presvedčený odporca monogamie a zároveň náruživým fanúšikom letušiek. Udržiava spoločnú domácnosť s tromi snúbenicami súčasne – s Američankou Janet, Nemkou Judit a Francúzkou Jaqueline. Všetky sú letušky, no každá z inej leteckej spoločnosti, a preto si svoj milostný život usporiada presne podľa letového poriadku. Avšak iba do chvíle, keď v ňom nastanú zmeny – jedno lietadlo prilieta skôr, druhé musí odletieť neskôr a starostlivo plánovaný rozvrh aj záložné plány sa rúcajú ako domček z karát. Do toho všetkého sa k architektovi nasťahuje starý kamarát zo štúdií, Robert, a kolotoč bláznivých situácií sa môže začať…

 

Štvrtok 28. 9., 21.00 h (Kultúrní domeček), vstupné: 7 €
TÚLAVÉ DIVADLO: NONSENS NOCI SVÄTOJÁNSKEJ

Magická komédia, ktorú Jakub Nvota napísal podľa Shakespearovej komédie Sen noci svätojánskej. Rešpektujúc dej a postavy vznikla nová originálna hra plná humoru, vášne a lásky. V nej sa herecká skupina vedená principálom Andonom a prostomyseľným hercom Jožkom ocitá v kríze. Musia zasiahnuť vyššie divadelné sféry, aby zmierili súbor, rozhnevaný kvôli nevere. Vtipné situácie a zámeny milencov sa striedajú s jarmočnými výstupmi. Nechýba mágia, čary, kúzla, ani hudba a piesne.

 

 

Sobota 30. 9., 19.00 h (Kultúrní domeček), vstupné: 13 €
GP-ART PRAHA: BLÁZINEC

Hra je napínavou groteskou o svete, v ktorom sa vlády zmocnia blázni z jedného psychiatrického ústavu. Téma ovládnutia spoločnosti šialencom je stále aktuálna. Nečakané zvraty a konflikty sú sprevádzané crazy situáciami ako z nemého filmu. Výstupy často pripomínajú dramatiku absurdného divadla. Hra je inšpirovaná okrem iných aj motívmi E.A. Poea, sugestívne scény strachu a hrôzy sú pretkané typickým Poeovským humorom a vytvárajú tak pre diváka veľký javiskový zážitok. Inscenácia je monodrámou známeho českého herca Mirka Táborského.

 

Pre milovníkov tradícií

 

Štvrtok 28. 9., 13.00 h (Spoločenský dom), vstup voľný
Divadlo AGAPE a Klienti DSS a ZPB Merema Modra: O MODRANSKÝCH KERAMIKÁROCH 

Divadelný súbor vznikol v Domove sociálnych služieb a zariadení podporovaného bývania Merema v Modre ako prostriedok podpory dramatoterapeutického procesu v roku 2008 a v roku 2013 sa stal súčasťou divadla Agape. V súčasnosti Agape tvoria  talentovaní klienti Meremy a zanietení zamestnanci, ktorí sa pod vedením dramatoterapeuta Martina Žáka pohybujú medzi reálnym svetom a svetom fantázie, hudby, pohybovej štylizácie a tanca. Divadlo im napomáha obohacovať svoj život a napĺňať životy iných.

 

Štvrtok 28. 9., 18.00 h (Kultúrní domeček), vstupné: 7 €
TEATRO COLORATO: Ó SLÁVA HVIEZD Ó SLÁVA

Nevšedné divadelné spracovanie troch Hviezdoslavových balád: „Margita“, „Zuzka Majerovie“ a „Anča“ plné spevu, živej cimbalovej hudby, nádhernej poézie a energických výkonov hlavných protagonistiek. Ide o atraktívne podanie Hviezdoslava a ukážka toho, že i dnes môže byť nielen pre mladých veľmi príťažlivý, zrozumiteľný a súčasný.

 

Vstupenky na jednotlivé predstavenia 10. ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku si môžete zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným predstavením alebo elektronicky cez stránku www.mckmalacky.sk.
 

Kompletný program festivalu nájdete na www.divadlonahambalku.sk

 

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj a Mesto Malacky

 

 

 


.

BM: Ustekana sobota