Spjevule opäť zviditeľnili Skalicu aj Záhorie v televíznej súťaži Zem spieva. Môžete ich podporiť SMS hlasovaním.

“Dievčatá si pódium ako aj celé nakrúcanie veľmi užili a neutíchajúci potlesk, ktorý znel v štúdiu po ich vystúpení, bol fantastickou odmenou za hodiny nácvikov a prípravy. Ďakujeme všetkým, ktorí nás povzbudzovali a držali palce . Veľmi si to vážime a posúva nás to ďalej. Je úžasné vidieť, že to čo robíme má zmysel.” napísali po svojom vystúpení skalické Spjevule na svojom Facebooku.


Podporte ich postup do finále SMS hlasovaním na číslo:
6666 v tvare FINALE
(medzera)Spjevule.


Spevácka skupina, „Spjevule“, pochádza zo Skalice a venuje sa interpretácii ľudových piesní z najbližšieho okolia, teda Skalice a regiónu Záhorie. Skupina vznikla v roku 2016, no v súčasnom zložení 8 dievčat funguje od mája 2017. Zriaďovateľom je ZUŠ Dr. Janka Blaha v Skalici a pedagógom Miro Buzrla.

Veľkou inšpiráciou pri hľadaní piesní sú spevníky „Záhorácke pjesničky“, zozbierané práve Dr. Jankom Blahom, prvým profesionálnym operným spevákom a rodákom zo Skalice.

Dievčatá sa pravidelne zúčastňujú na speváckych súťažiach, absolvujú množstvo vystúpení a prehliadok. Jedinečnosť ich vystúpení je umocnená aj tým, že sami seba hudobne sprevádzajú. Kontrabas, flauta, či netradičné hudobné nástroje ako varešky, ozembuch a valcha sú súčasťou väčšiny ich repertoáru. Niektoré vystúpenia sú spestrené husľami, alebo heligónkou, na ktoré hrá ich učiteľ Miro Buzrla


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

Lakovanie a Pieskovanie