Mesto Senica začne 1. marca s obnovou domu smútku na senickom cintoríne. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Obnova je naplánovaná na sedem mesiacov a náklady na rekonštrukciu sú plánované na takmer 350 000 eur s DPH. “Rekonštrukcia bude pozostávať z čiastočnej rekonštrukcie sociálnych zariadení, interiérov, vykurovania, vzduchotechniky, elektroinštalácie, zdravotechnickej inštalácie, ozvučovacej techniky a výťahu,” uviedol zástupca primátora Filip Lackovič.

Ako doplnil, na objekte pribudne nová strešná povlaková krytina a zateplí sa. Na budove sa vymenia vonkajšie výplne otvorov okrem už vymenených a vnútorné priestory sa vymaľujú. Fasáda dostane nový náter, opravia sa opadané obklady a vyčistia pohľadové betóny. O zateplení fasády sa neuvažuje, architekti navrhli zachovanie pôvodnej fasády i betónových prvkov.

“Po začatí obnovy informácie súvisiace so smútočným obradom získajú pozostalí v kanceláriách prevádzkovateľa pohrebných služieb, ktoré sídlia priamo v komplexe domu smútku. Keďže momentálne nie je známy presný harmonogram všetkých prác, môže byť kancelária na nevyhnutný čas presťahovaná na iné miesto,” informovala hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota