Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici budú na svojom zasadnutí v stredu (12. 2.) hlasovať aj o poskytnutí dotácie z rozpočtu mesta na podporu aktivít v oblasti práce s mládežou na rok 2020. Vyplýva to z materiálov, ktoré zverejnilo mesto na svojej oficiálnej webovej stránke.

Foto: Facebook Anna Mierna

Podporu by malo získať dohromady 28 projektov, ktoré získajú sumu od 650 po 1600 eur. V návrhu uznesenia sa počíta s celkovou sumou 24.155 eur. Najvyššiu čiastku navrhla komisia pre vzdelávanie, mládež a šport (KVMŠ) občianskemu združeniu Slovenský orol, miestny klub Skalica. Na svoje štyri projekty Školenie dobrovoľných spolupracovníkov v práci s deťmi, Dotyky prírody, Cyklostezky bez hraníc a Detský tábor pre sociálne slabé deti a deti z detských domovov v Skalici by malo od mesta získať podporu vo výške 3400 eur.

Komisia zverejnila, že do výberu bolo v riadnom termíne prihlásených 32 projektov s požadovanou výškou dotácie 39.490 eur. Komisia navrhla podporiť 28 projektov, z dôvodu obmedzeného objemu finančných prostriedkov nepodporila štyri projekty.

“Projekty prešli výberom na základe počtu detí, ktoré budú do jednotlivých projektov zapojené. KVMŠ prihliadala i na činnosť s postihnutými deťmi a mládežou, s deťmi a mládežou zo sociálne slabších pomerov, detských domov a na projekty, ktorých realizácia je naplánovaná počas prázdninového obdobia,“ uviedli zástupcovia komisie v dôvodovej správe.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota