Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici budú na svojom zasadnutí v stredu (12.2.) hlasovať aj o rozdelení finančných prostriedkov z rozpočtu mesta na podporu drobných kultúrnych aktivít v rozpočtovanej výške 12.000 eur. Vyplýva to z materiálov, ktoré zverejnilo mesto na svojej oficiálnej webovej stránke.

Skalické dni, Zdroj: Skalickedni.sk

Do výberu bolo v riadnom termíne prihlásených desať projektov. Komisia kultúry navrhla podporiť osem projektov, ktoré získajú celkovú podporu vo výške 7050 eur. “Jeden projekt členovia komisie neposudzovali, keďže žiadateľ odstúpil od žiadosti. Benefičný koncert pre Detský domov v Skalici členovia komisie nepodporili,” uviedli zástupcovia komisie v dôvodovej správe.

Podľa členov komisie sa start-up projekty nebudú podporovať v plnej výške požadovanej dotácie, myslia si, že sa nedá predpokladať ich úroveň a návštevnosť. V prípade úspešnej realizácie projektov a opätovnej žiadosti o dotáciu v ďalšom roku mesto podporí projekty vyššou sumou.

Kultúrna komisia odporúča nevyčerpanú sumu 4950 eur využiť na podporu kultúrnych vystúpení lokálnych historických a tradičných umeleckých zoskupení. “Ide napríklad o podujatie Reminiscencie, súbor Skaličan a podobne. Financie odporúčame použiť aj na participáciu mesta na kultúrno-spoločenských podujatiach, ako je podujatie 1. máj,” zdôvodňuje komisia v správe.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota