Počas víkendu usporiadal hádzanársky oddiel TJ Strojár Malacky v spolupráci s ŠKH Rohožník a ZŠ Štúrova 142/A, Malacky dvojdňový medzinárodný turnaj v hádzanej starších žiačok.

Tento rok (bol to už tretí ročník) sa museli organizátori vyrovnať s nečakanými problémami, keď sa tesne pred turnajom kvôli chrípke odhlásili družstvá Trenčína a Velkej nad Veličkou. Na šťastie však všetko dobre dopadlo, organizátori narýchlo upravili vylosovanie a do turnaja zaradili i naše „B“ družstvo. Hralo sa systémom každý s každým a všetky  družstvá tak počas dvoch dní  odohrali po  šesť zápasov, ktoré ich preverili ako sú na tom pred zahájením jarnej časti sezóny 2019/2020.

Turnajom najlepšie prešli  naše dievčatá z „A“ tímu, ktoré vyhrali všetky zápasy a zaslúžene sa tešili z pohára za 1. miesto. Druhá skončila Dunajská Streda a tretie miesto obsadili hádzanárky z Veselí nad Moravou. Vyhodnotené boli i jednotlivkyne –  najlepšou hráčkou bola vyhodnotená domáca Laura Walterová, brankárkou Stupavčanka Simona Rigóová a najviac gólov nastrieľala Beáta Jochová z Veselí nad Moravou.

 

Celkové poradie turnaja

  1.  TJ Strojár Malacky/ŠKH Rohožník  „A“   12 bodov
  2. MŠK Dunajská Streda                                      10 bodov
  3. SHK Veselí nad Moravou                                   8 bodov
  4. HC Tatran Stupava                                              6 bodov
  5. Iuventa Michalovce                                             4 body
  6. TJ Strojár Malacky/ŠKH Rohožník „B“             2 body
  7. HO Slovan Modra                                               0 bodov

Veľké poďakovanie patrí všetkým organizátorom a rodičom, ktorí naozaj odviedli skvelú prácu a do organizovania i povzbudzovania  vložili obrovskú chuť i energiu, ako i všetkým sponzorom,  najmä firmám STAVMAT, TEXPRINT i mestu Malacky.

Dušan Šuster


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota