Elena Jankovičová sa opäť stala hlavnou kontrolórkou mesta Senica. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) ju do funkcie zvolili na svojom utorňajšom (11. 2.) zasadnutí. Záujem o pozíciu prejavilo osem uchádzačov, z ktorých siedmi splnili predpoklady na výkon funkcie a boli pozvaní na rokovanie MsZ.

Poslanci hlasovali o hlavnom kontrolórovi v tajnom hlasovaní. Hneď v prvom kole získala súčasná kontrolórka 19 z 23 hlasov prítomných poslancov. Na zvolenie bola potrebná nadpolovičná väčšina zo všetkých 25 poslancov.

“Mám záujem posunúť kontrolnú činnosť na vyššiu úroveň. Pre nás je dôležité, s akými výsledkami kontrol prišiel Najvyšší kontrolný úrad pri výsledkoch kontroly samospráv, čo je východiskom, aby sa predchádzalo nedostatkom, ktoré už boli zistené,” uviedla Jankovičová po opätovnom zvolení.

Funkciu bude zastávať šesť rokov, a to na plný pracovný úväzok. V zmysle zákona o obecnom zriadení jej poslanci odsúhlasili plat vo výške 2270 eur. Mestské zastupiteľstvo môže hlavnému kontrolórovi schváliť mesačnú odmenu až do výšky 30 percent z mesačného platu.

Zástupcovia mesta uvažujú aj nad rozšírením útvaru hlavného kontrolóra. “V súčasnosti máme iba hlavného kontrolóra. Už pred voľbou som avizoval, že aj medzi uchádzačmi sme hľadali ľudí, ktorí by boli vhodní na doplnenie útvaru, aby bola možná väčšia kontrola financovania našich organizácií. Čakal som, kto bude zvolený, aby sme to vedeli kombinovať. Tým, že hlavná kontrolórka má hlavné zameranie na právo, budeme pravdepodobne hľadať človeka, ktorý má skôr zameranie na ekonomiku,” doplnil primátor mesta Martin Džačovský.


.
Toto je čítané

BSK ocení rodáka zo Zohoru, národného umelca Albína Brunovského

Akademický maliar a tvorca poštových známok SR, venujúci sa oceľorytine Martin Činovský,…

BM: Ustekana sobota