Ochrana zdravia zamestnancov patrí medzi priority spoločnosti Volkswagen Slovakia. Podnik im zabezpečuje nadštandardnú zdravotnú starostlivosť, preventívny program na zlepšenie imunity a ako novinku zaviedol zdravotný program pre zamestnancov, ktorí prekonali s príznakmi ochorenie Covid-19.

Nový zdravotný program určený zamestnancom po prekonaní ochorenia Covid-19 zahŕňa cielené diagnosticko-terapeutické úkony s cieľom minimalizovať následky po ťažšom priebehu ochorenia. Program sa vykonáva priamo na poliklinike v bezprostrednej blízkosti podniku a začína sa vyšetrením pľúc, tzv. spirometriou. Následne sú zamestnanci kompletne vyšetrení lekárom,ktorý určí počet a rozsah procedúr, prípadne iný postup.

„Pred takmer rokom som mal veľmi ťažký priebeh ochorenia na Covid-19. Som rád, že som využil možnosť doliečenia v zdravotnom stredisku. Spirometria ukázala, že pľúca nepracujú dostatočne, preto mi predpísali niekoľko polhodinových kyslíkových terapií anaučili ma cviky na posilnenie pľúc. Určite to pomáha. Mám pred sebou ešte niekoľko kúr, ale mám pocit, že sa mi ľahšiedýcha,“ zhodnotil zamestnanec Pavel.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Podobnú skúsenosť má aj jeho kolegyňa z výrobnej oblasti Miroslava: „Po spirometrii a vyšetrení u rehabilitačného lekára mi naordinovali 10 kyslíkových terapií a dýchacie cvičenia. Mámpocit, že sa dýchanie zlepšuje. Určite to každému odporúčam.“

Od vypuknutia epidémie koronavírusu sa Volkswagen Slovakia venuje priebežnému nasadzovaniu preventívnych opatrení na ochranu zdravia zamestnancov a spomalenie šírenia infekcie, a to vo viacerých prípadoch aj nadrámec štátnych nariadení. Zamestnancov pravidelne informuje o aktuálne platných opatreniach a vyžaduje ich dodržiavanie. Zároveň opakovane zdôrazňuje, že najlepšou dostupnou formou ochrany pred nákazouje v tejto chvíli vakcinácia. Po prvom kole očkovania v rámci podniku, ktoré sauskutočnilo v lete a využilo ho okolo 450 zamestnancov a ich rodinnýchpríslušníkov, bolo tento týždeň spustené druhé kolo očkovania. Termín si môžu zamestnanci zvoliť podľa vlastného uváženia, pričom je možné prísť na prvú, druhú či tretiu dávku.

Volkswagen Slovakia sa každoročne v jesennom období zameriava aj na posilňovanie imunity zamestnancov. V rámci tzv. jesennej výpravy za zdravím bolo zamestnancom rozdaných 70-tisíc jabĺk a načapovaných 16-tisíc litrov 100% jablčnej šťavy, každý zamestnanec dostal tiež balíček vitamínov. Už tradične mohli zamestnanci využiť aj očkovanie proti chrípke, ktoré prebieha každý rok v ambulanciách priamo vo výrobných halách.

Podnik motivoval zamestnancov urobiť pre svoje zdravie o niečo viac aj projektom 30 000 km pre dobrú vec. So svojimi kilometrami sa doň zapojilo viac ako 1700 turistov, bežcov, cyklistov, korčuliarov i plavcov z radov zamestnancov, ktorí cieľovú hranicu prekonali už za necelý mesiac a spoločne nazbierali takmer 50 000 km. V rámci tejto pohybovej výzvy rozdelí Nadácia Volkswagen Slovakia sumu 30 000 eur organizáciám podporujúcim pohybové aktivity detí a mládeže.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová


.

BM: Ustekana sobota