Gbelskí naftári nevyhrali ani na druhý pokus. Po prehre v Hurbanove si chceli napraviť chuť s Bohunicami. Pred stretnutím zablahoželali domáci funkcionári k jubilejnej 70 – ke bývalému vynikajúcemu brankárovi Jaroslavovi Kovalovskému.

Zo zápasu Hlboké – Šaštín 3:0. S loptou hosťujúci Dušan Schloser, bránia ho obaja domáci strelci. Vpredu Miro Pavlík, za ním Marek Šustek.

ZsFZ 4. liga 2. kolo
Nafta Gbely – Jaslovské Bohunice 2:2 (1:2)
16. M. Rosa, 80. D. Smolinský – 24. D. Dvorák, 27. F. Zemko, r. Búri, Ábel, Kubica. ŽK 1:2 (Neoveský – Buchanec, Malovec).
Gbely: P. Ravas – Rosa, Mička, Lánik, Mráz, Ligás, Bartal, Smolinský, L. Ravas, Vrábel, Nemec (str. Neoveský, Pribyla, Rehák), tréner Adam Ambra.

Zo začiatku sa hralo medzi šestnástkami, pričom aktivita bola na kopačkách domácich. Po štvrťhodine hry sa aj ujali vedenia, keď po štandardke sa hlavičkou presadil Mišo Rosa – 1:1. Po góle sa hostia viac osmelili a v 24. min. sa im podarilo využiť chybu domácej obrany. Autorom gólu na 1:1 bol Dvorák. Už o tri minúty zahrávali hostia roh, najvyššie si vyskočil Zemko a hlavičkou prekonal Ravasa – 1:2. Ešte do prestávky mohol vyrovnať Nemec, no brankár hostí Kolena vytiahol excelentný zákrok. Po prestávke museli doháňať náskok súpera. Diváci videli zaujímavý zápas, šance boli na obidvoch stranách, mo šťastie sa usmialo na domácich v 80. min., kedy strelou z hranice šestnástky vyrovnal Dominik Smolinský na konečných 2:2. Body sa tak napokon delili.

Ďalšie zápasy: Boleráz – ViOn B 1:1, Lehota – Hurbanovo 4:0, Led. Rrovne – Pata 1:1, Kolárovo – Marcelová 6:0, Levice – Kozárovce 3:2, Trebatice – Imeľ 1:1, FC Nitra – Gabčíkovo 1:1.

Pálfyovci Knihy.Zahori

ZsFZ 6. liga Západ 2. kolo
Zápas kola sa hral na hody v Brodskom, kde si domáci fanúšikovia krajšie hody ani nemohli predstaviť. Veľké a tradičné derby sa hralo v Čároch, kde privítali susedné Kúty. O jediné víťazstvo hostí sa postaral Mokrý Háj na Búroch a bod priviezli Rybky z Kopčian.

Baník Čáry – FK Kúty 1:0 (1:0)
29. A. Šefčík, r. Baláž, Frič, Fodor.
Čáry: Ozábal – L. Šurek, Smetana, Danihel, Kollár, Kuník, S. Polák, Šefčík, Tureček, L. Polák, Černoch (str. Flajžík, M. Šúrek, Valla, Riška, D. Havel).
Kúty: Krajčír – Puškač, Bílek, Ralbovský, Studenič, Zemánek, Komorný, M. Polák, Smolinský, Sálus, Baláž (str. Pavlovič, Kovarovič).

V susedskom derby pred veľmi peknou návštevou vstúpili lepšie do zápasu domáci futbalisti. Už v úvodných piatich minútach si vypracovali dve tutovky, no Braňo Tureček ani jeden samostatný únik nepremenil. Aj v ďalšom priebehu mali Čáry viac z hry, no gólu sa dočkali až v 29. min. Po rohu hostí vyboxoval brankár Ozábal loptu k Turečkovi, ten po sóle od vlastnej šestnástky zo svojej tretej šance trafil brvno, no Adrián Šefčík stál na správnom mieste a dorazil na 1:0. S týmto polčasovým stavom museli byť hostia spokojní, keď si nevypracovali ani jednu príležitosť. Po prestávke však prišli z kabín celkom iné mužstva. Hostí bolo zrazu plné ihrisko. V 55. min. Martin Polák už prekonal Ozábala v bránke domácich, no loptu smerujúcu do opustenej brány zastavil Kollár. Aj v ďalšom priebehu sa hralo viac na polovici domáceho mužstva, no tlak hostí bol jalový, vyloženú šancu si nedokázali vypracovať. Mali niekoľko pološancí a po trestnom kope pomohla Ozábalovi žrď. Body tak ostali nakoniec doma.

Hlboké – Slovan Šaštín 3:0 (3:0)
12. M. Šustek, 21., 45. M. Pavlík, r. P. Mráz, Prelec, M. Dutka.
Hlboké: Noščák – Kumančík, Serdahely, Pajpach, R. Mráz, T. Vach, Šustek, Morávek, Wolf, Pavlík, Vrablic (str. Hrušecký, Knotek).
Šaštín: Kling – Švaral, Cvečka, Mach, Perička, Schlosser, Krak, Macánek, Svrček, Stanický, Herda (str. Suchý, Pollák, Šághy, Šedivý).

Prvú šancu mali hostia už v 3. min., no Krak nezúžitkoval prihrávku Herdu. Potom už dominovali domáci. V 12. min. si Marek Šustek urobil z obrany hostí kuželku, obišiel aj brankára a strelou do prázdnej brány otvoril skóre – 1:0. Výborne hrajúci Miro Pavlík ešte v prvom polčase zúžitkoval výborné prihrávky Šusteka a Mráza a upravil na polčasových 3:0. Znížiť mohol Stanický, no chybu domácej obrany nevyužil. Po prestávke mohol zvýšiť Pajpach, Vach a trikrát Šustek, no mužstvám už dochádzali sily a na skóre sa už nič nezmenilo.

Spartak Stráže – Radimov 4:1 (2:0)
11., 41. D. Pálka, 58. D. Strapko, 88. D. Chropovský – 54. S. Dermek, r. Jablonický, Patka, Petránek.
Stráže: Hladký – L. Letko, Pagáč, Obala, Buzay, Chropovský, Fukna, Búran, Pálka, Strapko, Biksadský (Krchňavý, Vrablic, Cvečka, E. Pollák).
Radimov: Biskupič – Vanek, Vizváry, Hýroš, Vach, Pukančík, Lašák, Božek, Dermek, Negrean, O. Masaryk (str. Rehák, Kvasničák).

Očakávaný zápas s kvalitnou kulisou. V prvom polčase sa dvakrát presadil Dušan Pálka, letná posila domácich z Borského Mikuláša. Za svoju aktivitu si domáci vedenie zaslúžili. Po prestávke však v 54. min. Stano Dermek dal kontaktný gól na 2:1 a domáci museli zbystriť pozornosť. Takmer okamžite sa im však podarilo utiecť opäť na rozdiel dvoch gólov zásluhou Davida Strapka. Poistku pridal v 88. min. David Chropovský gólom na 4:1.

Plocha draka Knihy.Zahori

Bor. Mikuláš – Mokrý Háj 0:6 (0:3)
16., 33., 88. P. Vaško, 40. J. Pobuda, 64., 87. M. Lašák, r. Jordanov, Boledovič, P. Nagy.
B.Mikuláš: Cigánek – Kujovský, Biksadský, Macek, Cintula, Plott, Ťulák, Stupavský, Petrík, Kovalovský, Ondriska (str. Malík, Oguchukwu, Abogan).
Mokrý Háj: Jankovič – Hladký, Mihok, Bohunický, Eisner, Lašák, R. Valúch, Vaško, Pobuda, Brezina, Petranský (str. Irša, Sekáč, Prokeš).

Jednoznačné víťazstvo hostí, ktoré režíroval autor hetriku Peťo Vaško, ktorý strelil aj úvodné dva góly zápasu. Na polčasových 0:3 upravil Jaro Pobuda a po prestávke dvomi gólmi na 0:5 zvýšil Marcel Lašák. V 88. min. uzavrel Vaško svoj hetrik gólom na konečných 0:6.

Kopčany – Rybky 2:2 (0:0)
56. D. Karas, 66. O. Zabadal – 52. I. Ravas, 83. K. Ravas, r. Frič, Urbanovič, Pivarček.
Kopčany: Vaculka – Neúročný, Blažek, Karas, Zubalík, Lukáč, O. Zabadal, Švrček, Praženka, M. Ivan, Veselý (str. Vašíček, Lorenc, Kozány, Novák, Mráz).
Rybky: Toman – Chudý, Patka, Mach, Jurka, Petrúfka, Cigáň, K. Ravas, Beňo, Kadlíček, I. Ravas (str. Vacula, Fodor).

V zaujímavom zápase boli spočiatku aktívnejší hostia, no postupne sa hra vyrovnala, no brankári sa ani nezapotili. Góly padali až po prestávke, v 52. min. po odpískaní faulu rýchlo rozohral K. Ravas na svojho menovca a Ivan Ravas dostal hostí do vedenia – 0:1. Bol to jeho prvý gól v drese Rybiek po letnom prestupe z Rohova. Domáci však rýchle odpovedali. Už o štyri minúty vyrovnal po rohu Dávid Karas a v 66. min. otočil skóre v prospech domácich Ondro Zabadal – 2:1. Kopčany boli v laufe, no ďalšie sľubné šance nepremenili, za čo ich v 80. min. potrestal vyrovnávajúcim gólom Kristián Ravas – 2:2. V závere mal ešte šancu hosťujúci Kadlíček, no na deľbe bodovsa už nič nezmenilo.

 

Brodské – Holíč 4:0 (1:0)
36., 69. A. Gonda, 53. Pedro Rocha, 57. Kervison, r. Baláž, Šturdík, B. Dutka. ŽK 0:2, ČK 0:1 (41. B. Masaryk)
Brodské: Janči – Blaha, Wandeirton, Kervison, Vach, Kompuš, Trubiroha, Hnát, Gonda, Pedro Rocha, Antálek (str. Ralbovský, Krňa, Baláž, Gál).
Holíč: Nesnadný – Masaryk, Ružička, Hyža, T. Daniel, Čech, Nečas, Martinusík, Uher, Javorček, Spazier (str. Králiček, Duffek, R. Daniel).

Krajšie hody si v Brodskom ani nemohli predstaviť. Navyše keď už do 23. min. museli pre zranenia striedať dvoch hráčov, Vacha a Antálka. Zápas bol takmer celý prvý polčas vyrovnaný, no v 36. min. sa oprel do lopty Adrián Gonda a nádherným gólom dostal domácich do vedenia – 1:0. V 41. min. bol vylúčený hosťujúci Masaryk, čím uľahčil Brodskému cestu k víťazstvu. Po prestávke dvojica brazílskych legionárov pridala ďalšie dva góly. V 53. min. prekonal Nesnadného Pedro Artur Da Silva Rocha a v 57. min. zvýšil Kervison Douglas Tomaz Feitosa už na 3:0. Skóre zápasu uzavrel svojim druhým gólom ako správny kapitán mužstva Adrián Gonda – 4:0.

 

Myjava B – Jablonica 3:2 (0:2)
79. S. Flamík (11), 84. D. Martišiak, 90. L. Liška – 26., 34. T. Slovík, r. Prelec, Mráz, Rusinko.
Myjava: Havlík – Je. Halabrín, Tomka, Flamik, Martišiak, Šarudi, Ja. Halabrín, Gálik, Liška, Kosík, Kodaj (str. Hornák, Mareček).
Jablonica: Sloboda – Jenčík, Štefanka, Hamerlík, Zaťko, M. Kubisa, T. Slovík, Gaža, Pátek, Peterka, D. Slovík (str. Klásek, Malík).
Zápas dvoch rozdielnych polčasov. Hostia v prvom polčase dali dva góly zásluhou Tomáša Slovíka a svoje dvojgólové vedenie držali až do poslednej desaťminútovky. V 78. min. domáci Samuel Flamík nepremenil pokutový kop, no ten sa pre skorší pohyb Slobodu opakoval. Hostia sa týmto verdiktom cítili poškodení. Na druhý pokus už bol Flamík úspešný znížil na 1:2. Hostia záverečnému tlaku neodolali. V 84. min. vyrovnal Dominik Martišiak a v poslednej minúte sa o dokonalý obrat postaral Lukáš Liška – 3:2.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM Salon EV