Priebeh volieb je v meste Senica od otvorenia volebných miestností pokojný. Pre TASR túto informáciu potvrdila hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Priebeh volieb v Senici. Foto: Mesto Senica

Ako doplnila, hliadky mestskej polície od rána mapujú situáciu. “Nemáme hlásené žiadne incidenty. V Senici je vytvorených celkom 17 volebných okrskov, ktoré sú umiestnené v základných školách, na gymnáziu, v domoch kultúry, sídle Slovenského Červeného kríža a v dennom centre pre organizácie tretieho sektora,” uviedla Moravcová.

O prenosnú volebnú schránku s cieľom voľby mimo volebnej miestnosti si k 13.00 h v Senici zažiadalo presne 70 voličov. “Žiadateľ musel uviesť závažné dôvody. Vo všeobecnosti išlo najmä o zdravotné, spojené so zníženou mobilitou alebo imobilnosťou. Ešte stále môžu voliči v prípade potreby túto možnosť využiť počas celej doby trvania volieb,” doplnila pre TASR hovorkyňa mesta.

Podľa jej slov v ranných hodinách chodili najmä tí, ktorým sa skončila nočná zmena. “Takisto prišli k urnám seniori, ktorí voľby spojili s ranným nákupom. Očakávame, že vo večerných hodinách ešte prídu vo väčšom množstve tradične seniori pred večernou omšou,” uviedla Moravcová.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota